Saupkake med fenalår og kremost

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saupkaker er litt søte i smaken, noe som gjør dem spesielt gode med salt pålegg. Vi har toppet vår med en myk kremost, litt grønt og smakfullt fenalår. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1 l kefir
  • 1,5 dl sukker
  • 1 ss hornsalt
  • ca. 9 dl hvetemel

Topping:

  • 125 g kremost naturell
  • 1 pk ruccula (á 65 g)
  • 250 g fenalår
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 0,25 potte frisk brønnkarse

Slik gjør du

1. Pisk kefir, sukker og hornsalt lett sammen i en stor bolle. Ha i mel, og pisk til du har en tykk og jevn røre. La røren svelle i ca. 15 minutter.

2. Strø mel på en middels varm takke. Bruk en stor øse eller sleiv og lag runde saupkaker med en diameter på 12-14 cm. Stek kakene til de har fått en gyllen og fin farge på begge sider, 2-4 minutter. Avkjøl kakene på rist.

 

Husk å strø mel på takken for hver saupkake du steker. Melet kan du børste bort med en liten pensel etter at kakene er avkjølt.

 

3. Smør kremost på saupkakene og topp med ruccula og skiver av fenalår. Pynt med rødløk og brønnkarse.

 

Oppskriften gir ca. 16 kaker. Skal du ikke servere alle med en gang kan resten fint fryses. Saupkakene smaker også kjempegodt med brunost og salt pålegg som for eksempel lammerull.