Salade Niçoise

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne klassiske, franske salaten har navnet sitt fra byen Nice i Provenceområdet.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 4 stk. potet
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 4 stk. tomat i båter
  • 0,5 stk. agurk i terninger
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 50 g sorte oliven
  • 4 ts kapers
  • 1 stk. hodesalat
  • 8 stk. ansjosfilet

Dressing:

  • 1 dl virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 båt hakket hvitløk
  • ca. 0,5 ts sukker (evt. litt mer)

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i to
  2. Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
  3. Skjær potetene i biter og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, agurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat. Bland alt lett og legg ansjos og egge på toppen.
  4. Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.

Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost ved servering.