Saftig sjokoladekake uten hvetemel
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne saftige og gode sjokoladekaken er laget helt uten hvetemel, og kan derfor trygt serveres også til de som har cøliaki.
Ingredienser
-
250 g mandler -
250 g mørk kokesjokolade -
250 g rørsukker -
250 g smør eller margarin -
6 stk. egg -
2 ts bakepulver -
1 ss kakaopulver
Slik gjør du
- Mal mandler og kokesjokolade fint hver for seg i matprosessor. Sett til side.
- Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg i blandingen.
- Rør inn kakao, bakepulver og mandel-/sjokoladeblandingen. Fyll røren i en springform, 24 cm i diameter.
- Stek kaken på nederste rille i ca. 1 time ved 180 °C. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig.
- Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre ut på toppen.