Saftig sjokoladekake uten hvetemel

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne saftige og gode sjokoladekaken er laget helt uten hvetemel, og kan derfor trygt serveres også til de som har cøliaki.

Ingredienser

  • 250 g mandler
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 250 g rørsukker
  • 250 g smør eller margarin
  • 6 stk. egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver

Slik gjør du

  1. Mal mandler og kokesjokolade fint hver for seg i matprosessor. Sett til side.
  2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg i blandingen.
  3. Rør inn kakao, bakepulver og mandel-/sjokoladeblandingen. Fyll røren i en springform, 24 cm i diameter.
  4. Stek kaken på nederste rille i ca. 1 time ved 180 °C. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig.
  5. Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre ut på toppen.