Safranaïoli

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Safranaïoli smaker nydelig til skalldyr og i fiskesuppe.

Ingredienser

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss vineddik eller sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 båt hvitløk
  • 4 dl solsikkeolje

salt og kvernet pepper

noen tråder safran

litt kokende vann

Slik gjør du

Sørg for at alle ingrediensene er romtemperert før du starter. Denne oppskriften gir ca. 1/2 liter ferdig safranaïoli.
  1. Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Tilsett presset hvitløk.
  2. Spe forsiktig med olje under kraftig visping. Smak til med salt og pepper.

Oppbevar mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Lag gjerne en stor porsjon i hurtigmikser. Om aïolien skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.