Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SMØRDAMPET SKREI MED PASTINAKKPURÉ

Smørdampet skrei med pastinakkpuré

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl salt
  • 1 l vann
  • 800 g skreifilet eller loin
  • 100 g smør
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Pastinakkpuré

  • 500 g pastinakk
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pastinakkpuré eller puré av sellerirot, jordskokk eller persillerot er godt tilbehør til torsk eller skrei. Legg skreifilet i saltlake før tilberedning for å få den ekstra fast i kjøttet.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl salt
  • 1 l vann
  • 800 g skreifilet eller loin
  • 100 g smør
  • 150 g sukkererter
  • 2 ss hakket frisk gressløk

Pastinakkpuré

  • 500 g pastinakk
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 ss smør
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Rør ut saltet i kaldt vann. Del skreifileten i porsjonsstykker og legg dem i vannet slik at de er helt dekket. Sett kaldt i ½-1 time.

Lar du fisken ligge i saltlake en stund vil den bli enda fastere i kjøttet. Det er heller ikke nødvendig å salte fisken under tilberedning. 

  1. Snitt sukkererter fint. Sett til side sammen med hakket gressløk.
  2. Skrell pastinakk og skjær den i terninger. Ha den i en kjele med litt vann og kok den helt mør. Hell av kokevannet og la den dampe i 2-3 minutter. Mos den fint for hånd eller i hurtigmikser og rør inn fløte og smør.  Smak til med sitron, salt og pepper.
  3. Smelt smøret i en vid panne og legg i fiskestykkene. Sett på lokk, senk varmen til middels og la fiskestykkene stå og trekke i 8-12 minutter, avhengig av hvor tykk fileten er. Når fisken er ferdig, vil den lett flake seg.
  4. Løft fiskestykkene ut av pannen og legg den på litt tørkepapir. Dekk den med et håndkle så den holder seg varmt. 
  5. Kok opp smørblandingen i pannen, og kok den kraftig til det kun er smør igjen. Pass på så det ikke brenner seg. Vend inn sukkererter og gressløk rett før servering.
  6. Fordel pastinakkpuré på tallerkener og legg fisken oppå. Fordel sukkererter og smør over fisken og server.

 

Pastinakk kan byttes ut med rotselleri, jordskokk eller persillerot, eller en blanding av disse. Om det ikke er skreisesong, kan du bruke samme tilberedningsmetode på torsk, sei eller annen hvit fisk.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 07:16:19