Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 4 stk. potet
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 4 stk. tomat i båter
  • 0,5 stk. agurk i terninger
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 50 g sorte oliven
  • 4 ts kapers
  • 1 stk. hodesalat
  • 8 stk. ansjosfilet

Dressing:

  • 1 dl virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 båt hakket hvitløk
  • ca. 0,5 ts sukker (evt. litt mer)
Del

Salade Niçoise

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne klassiske, franske salaten har navnet sitt fra byen Nice i Provenceområdet.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 4 stk. potet
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 boks hermetisk tunfisk i olje
  • 4 stk. tomat i båter
  • 0,5 stk. agurk i terninger
  • 1 stk. rødløk i ringer
  • 50 g sorte oliven
  • 4 ts kapers
  • 1 stk. hodesalat
  • 8 stk. ansjosfilet

Dressing:

  • 1 dl virgin olivenolje
  • 3 ss hvitvinseddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 båt hakket hvitløk
  • ca. 0,5 ts sukker (evt. litt mer)

Slik gjør du

  1. Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i to
  2. Kok poteter og la aspargesbønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.
  3. Skjær potetene i biter og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, agurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat. Bland alt lett og legg ansjos og egge på toppen.
  4. Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.

Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost ved servering.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant