Rypebryst med kremet jordskokk og eple

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rypebryst er fantastisk forrett å servere om man har vært på jakt selv eller har kjøpt rype på butikken. Den markante viltsmaken i rypekjøttet blir fint balansert av sødmen i den fløtekokte jordskokken.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. rypebryst
  • 2 ss smør
  • 400 g jordskokk
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stilker frisk timian
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk. frisk fiken

Slik gjør du

  1. La rypebrystene ligge på benken mens du forbereder jordskokkene.
  2. Skrell jordskokkene og del dem i små terninger. Ha dem i en kjele og hell over fløten. Kok opp og alt koke til jordskokkene er myke og fløten har tyknet litt. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Skrell eplet og kutt det i små terninger. Ha dem i en skål og press over sitronsaften. Sett til side.
  4. Varm en stekepanne og ha i smøret. Legg i rypebrystene når det slutter å bruse. Stek dem i ca. 2 minutter på hver side. Øs smøre over brystene under steking. Legg dem over på en tallerken for å hvile.
  5. Skjær rypebrystene i fine skiver på skrå.
  6. Bland eple og jordskokk og fordel på tallerkener. Anrett skiver av rypebryst oppå. Pynt med frisk timian og fiken i båter.