1. Forvarm stekeovnen til 175 °C. Bruk over- og undervarme.
2. Pisk egg og sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.
Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.
3. Sikt hvetemel og vaniljesukker i en bolle, bland inn natron og salt.
4. Tilsett melblandingen, olje og crème fraîche i eggedosisen, og bland det raskt sammen på lav hastighet. Vend inn sitronskall, sitronsaft og gul konditorfarge. Tilsett gjerne mer konditorfarge om du ønsker en sterkere farge på bunnen.
5. Hell røren på en bakepapirkledd stekeplate og smør den jevnt utover. Sett brettet midt i ovnen og stek i ca. 10 minutter. Kaken skal gi lett motstand.
6. Legg et kjøkkenhåndkle på benkeplaten og sikt over melis til det dekker. Hvelv kakenbunnen over på håndklet, dra forsiktig av bakepapiret og rull bunnen sammen i kjøkkenhåndklet. Avkjøl.
7. Lag marengsfyll. Kok opp en liten kjele med vann, og skru ned platen slik at vannet småkoker. Ha eggehvite og sukker i en ren og tørr bolle. Sett bollen over kjelen, og pisk til sukkeret har løst seg opp. Hell blandingen i en miksebolle eller bruk en håndmikser og pisk til blandingen er dobbelt så stor.
8. Ha i smør litt etter litt, og bland til en myk og smidig konsistens. Tilsett vaniljesukker og sitronskall.
9. Rull forsiktig ut kaken og smør marengsfyllet jevnt utover (spar gjerne litt av fyllet om du vil pynte kaken med litt marengs). Rull kaken sammen igjen, bruk håndklet til hjelp. Pakk kaken litt stramt inn i kjøkkenhåndklet og legg den kjølig med skjøten ned.
Dryss over litt melis, og pynt eventuelt kaken med litt marengskrem, friske bjørnebær og revet sitronskall.