Rosenkål og vannkastanjer
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Rosenkål med en ny vri! Knallgod til kalkun og asiatisk ribbe, og kjempedeilig på en vegetarisk buffet.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g rosenkål -
2 ss maisolje -
2 båter hvitløk -
1 bit valnøttstor frisk ingefær -
2 ts sukker -
1 dl hvitvin eller eplejuice -
2 ss soyasaus -
1 bunt vårløk -
1 boks hermetiske vannkastanjer
Slik gjør du
- Rens rosenkål og del de største i to. Skrell hvitløk og ingefær og finhakk begge deler.
- Varm en stekepanne med høye kanter og hell i olje. Tilsett rosenkål, hvitløk og ingefær. Fres alt i 3-4 minutter på middels varme, mens du rister på stekepannen og snur på rosenkålen så den ikke blir brent.
- Hell over sukker, vin og soyasaus og la det hele koke videre i 3-4 minutter, til væsken nesten har kokt inn.
- Hakk vårløk fint og dryss den over rosenkål sammen med avrente vannkastanjer. La det hele bli gjennomvarmt. Smak til med litt salt og pepper om nødvendig.
Dette porsjonen er stor nok som tilbehør for rettens porsjonsberegning. Spiser du vegetarisk bør du beregne dobbelt så mye.