Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rosenkål og vannkastanjer

Rosenkål og vannkastanjer

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rosenkål
  • 2 ss maisolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bit valnøttstor frisk ingefær
  • 2 ts sukker
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss soyasaus
  • 1 bunt vårløk
  • 1 boks hermetiske vannkastanjer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 157 kcal
Fett 6 g
Protein 6 g
Karbohydrater 14 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rosenkål med en ny vri! Knallgod til kalkun og asiatisk ribbe, og kjempedeilig på en vegetarisk buffet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rosenkål
  • 2 ss maisolje
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bit valnøttstor frisk ingefær
  • 2 ts sukker
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 2 ss soyasaus
  • 1 bunt vårløk
  • 1 boks hermetiske vannkastanjer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 157 kcal
Fett 6 g
Protein 6 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

  1. Rens rosenkål og del de største i to. Skrell hvitløk og ingefær og finhakk begge deler. 
  2. Varm en stekepanne med høye kanter og hell i olje. Tilsett rosenkål, hvitløk og ingefær. Fres alt i 3-4 minutter på middels varme, mens du rister på stekepannen og snur på rosenkålen så den ikke blir brent.
  3. Hell over sukker, vin og soyasaus og la det hele koke videre i 3-4 minutter, til væsken nesten har kokt inn.
  4. Hakk vårløk fint og dryss den over rosenkål sammen med avrente vannkastanjer. La det hele bli gjennomvarmt. Smak til med litt salt og pepper om nødvendig.
    Dette porsjonen er stor nok som tilbehør for rettens porsjonsberegning. Spiser du vegetarisk bør du beregne dobbelt så mye.
     

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB13 15.12.2024 19:00:20