Rosenkål og kastanjer

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kastanjer er søte og milde i smaken og har en deilig, sprø konsistens. Sammen med rosenkål og bacon blir det et fantastisk godt tilbehør til klassiske kjøttretter som ribbe, kalkun og svinestek.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g rosenkål
  • 4 skiver bacon
  • 100 g hermetiske kastanjer
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Fjern de ytterste bladene på rosenkålen (men ikke kast dem) og del de største i to. Skjær bacon i strimler og grovhakk kastanjer.
  2. Varm halvparten av olivenoljen i en stekepanne og fres baconstrimlene til de er gylne.
  3. Tilsett rosenkålen og la den frese med 3-4 minutter, eller til de begynner å bli møre.
  4. Ha i resten av rosenkålbladene og la det hele bli varmt.
  5. Dryss over kastanjene og smak til med salt og pepper. 
Hermetiske kastanjer får du i velassorterte matbutikker. Om du bare får tak rå kastanjer, kan du koke dem i 45 minutter og deretter rense dem. Ristede hasselnøtter kan godt erstatte kastanjene.