Rødbetterte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne enkle og lekre rødbetterten gjør seg godt på bordet, og smaker nydelig som et av flere tilbehør til stekt eller grillet mat. Kokte rødbeter finner du ofte i grønnsaksdisken.

Ingredienser

porsjoner
  • 3 plater butterdeig

Fyll:

  • 2 stk. rødløk i tynne skiver
  • 2 ss olivenolje til steking
  • 1 pk kokt rødbete (á 500 g)
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

1. Ta butterdeigsplater ut av fryseren og legg dem til tining.

Butterdeig kan også byttes ut med ferdig eller hjemmelaget paideig, ja til og med pizza- eller foccaciadeig.

2. Varm olje i en stekepanne og stek løk til den er myk og blank. Smak til med salt og pepper.

3. Skjær rødbeter i tynne skiver.

4. Forvarm stekeovnen til 180 °C.

5. Når butterdeigen har tint, legg to plater på langs og en på tvers slik at de overlapper hverandre. Fukt deigen med litt vann der den overlapper og klem godt sammen. Kjevle ut til ca. 25x25 cm. Legg den kjevlede deigen over på et bakepapirkledd stekebrett.

6. Legg løk og rødbeteskiver på butterdeigbunnen. La det være igjen 2-3 cm deig ut mot kanten. Brett butterdeigen opp rundt fyllet og klem lett sammen for at den skal holde fasongen. Dryss over timian, salt og pepper.

Den milde smaken av rødbeter er også nydelig sammen med valnøtter. Dryss gjerne grovhakkede valnøtter på toppen før du setter terten i stekeovnen.

7. Stek terten midt i ovnen i 45 minutter, eller til kantene har fått en gyllen, fin farge og rødbetene er myke.

Rødbeter og chévre er en klassisk kombinasjon. Legg gjerne biter av moden chévre på terten med en gang du tar den ut av ovnen, og server.