Ricottafiken
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Fiken er kjempegodt! Ricottafiken er veldig enkelt å lage og tar seg veldig godt ut, både som tiltygg til velkomsdrinken og på tapasbordet
Ingredienser
porsjoner
-
8 stk. frisk fiken -
4 ss ricotta -
4 skiver finhakket spekeskinke -
0,25 ts pepper -
2 ss frisk basilikum
Slik gjør du
1. Skjær av toppene på fikenene. Skrap ut fikenkjøttet fra toppene og litt kjøtt ut av bunnene. Bland kjøttet med ricotta, spekeskinke pepper og basilikum.
2. Fyll fikenbunnene med ricottablandingen og sett på toppene før servering.
Dette regnes ikke som en selvstendig rett, men bør være én av flere retter på et tapasbord. Andre retter som passer sammen med denne retten til en juletapas er soyamarinerte kyllingklubber, juleruller med juledipp, fenalår med djevelegg, capresetårn med kaspolsaus og medister albondigas.