Rekekabaret
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Kabaret var vanlig mat på 50- og 60-tallet, men er nå nesten helt borte. Men det er noe som mangler på koldtbordet når kabareten ikke er med. Lag kabaret med forskjellige gode ingredienser, og få et resultat som smaker litt forskjellig hver gang. Her er en variant.
Ingredienser
porsjoner
-
2 pk aspik (lys buljong-gelé) -
2 stk. hardkokte egg -
250 g reker i lake -
1 boks hermetisk asparges -
0,5 pk amerikansk frossen grønnsaksblanding
Slik gjør du
- Lag aspiken etter anvisning på posen.
- Fyll et lag med aspik i en form så det dekker bunnen. Sett formen kaldt til geleen stivner.
- Skrell og del eggene i skiver. Legg skivene rundt i formen i et pent mønster. Pynt med noen asparges, resten deler du opp i mindre biter. Ha i de andre ingrediensene. Hell over resten av aspiken til det dekker innholdet.
- Sett kabareten kaldt til den er helt stiv, ca. 2-3 timer eller til neste dag. Når du skal ta kabareten ut av formen, dypper du den forsiktig ned i varmt vann i noen sekunder i oppvaskkummen eller lignende uten at det kommer vann oppi formen. Det varme vannet smelter gelatinen, slik at kabareten blir enkel å hvelve. Legg et egnet fat over formen og vend den fort rundt.
Pynt eventuelt fatet med salatblader, sitronskiver og majonesroser.