Reinsdyrskank med rotgrønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Når vi tenker på reinsdyr så tenker vi på natur, det er eksotisk og rent. La reinsdyrskankene kose seg sammen med høstens rotgrønnsaker, kraft og urter.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. reinsdyrskank
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 2 stk. pastinakk
  • 20 stk. stjerneløk (delikatesseløk)
  • 1 l reinsdyrkraft eller oksekraft
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 6 stk. einebær

Slik gjør du

  1. Gni reinsdyrskankene godt inn med salt og pepper og brun dem i smør i en romslig jerngryte.
  2. Skrell og kutt gulrot, persillerot og pastinakk i grove biter. Skrell småløk, og behold gjerne disse hele.
  3. Legg grønnsakene i gryten sammen med kjøttet og slå over kraften. Tilsett salt, pepper og knuste einerbær.
  4. Kok opp og la det koke i noen minutter. Legg på lokk og sett gryten inn på et stekebrett i forvarmet ovn på 160 °C  i ca. 1 time. Ta av lokket av gryten og sett den inn i ovnen igjen i ca. 1 1/2 time til, til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet.

Server reinsdyrskankene og rotgrønnsaker rykende varmt sammen med kokte poteter eller hasselbackpoteter. Rørte tyttebær eller rognebærgelé smaker nydelig til.