Reinsdyrpølser med konjakk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Lag pølsene selv og inviter gode venner til bords. Gjerne de av vennene dine som mener at den beste maten har to ender. Reinsdyrpølser med et lite forførende hint av konjakk er snaddemat for pølsekjennere.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g reinsdyrskav -
200 g medisterdeig -
2 ts salt -
1 ts malt hvit pepper -
0,5 dl vann -
0,5 ts malt ingefær -
2 ss rapsolje -
2 ss kremfløte -
2 ss konjakk -
ca.
30 g svinetarm
Slik gjør du
- Mal reinsdyrskav to ganger gjennom kjøttkvernens fineste skive.
- Bland det malte kjøttet med medisterdeig. Tilsett salt og krydder og bland godt, slik at salt og krydder fordeler seg godt. Tilsett rapsolje, fløte og konjakk og bland til en smidig farse.
- Fyll svinetarmene med farsen. Lag knuter på tarmen eller snurr rundt underveis.
- Trekk pølsene i ca. 15 minutter før servering.
Server pølsene for eksempel med rødbeter, sennep, råstekte poteter og salat.