1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.
Koking av leveren gir en mildere leversmak på patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av råsmaken. Man trenger ikke nødvendigvis å koke leveren på forhånd, men patéen/posteien kan få en metallisk smak om man ikke gjør dette.
2. Ha lever, spekk, løk, hvetemel, ansjosfilet, egg, og halvparten av reinsdyrskavet i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet og spe med melk og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
3. Vend inn resten av reinsdyrskavet og krydder. Ha blandingen over i en smurt ildfast form som rommer ca. 1,5 liter.
4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i ovn på 175°C i 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.
5. Lag lys aspik etter anvisning på pakken og bland inn solbærgelé. Avkjøl litt og hell aspicen over den avkjølte patéen. Sett kaldt til aspicen har stivnet.
Du kan også pynte med skivede sjampinjonger, rosepepper, friske urter, kapers, sølvløk, mandariner o.l. Hell over halvparten av aspiken, la den stivne litt. Pynt med det du selv ønsker og hell resten av aspicen forsiktig over slik at den dekker all pynten.