Reinsdyrpaté med solbærgelé
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Reinsdyrkjøtt er en eksklusiv råvare med en nydelig smak av fjell og vidde. Hjemmelaget reinsdyrpaté er utrolig spennende og imponerende som både forrett eller ved koldtbordet.
Ingredienser
-
200 g lever av svin -
200 g spekk i grove terninger -
0,5 stk. løk -
1 dl hvetemel -
2 stk. ansjosfilet -
2 stk. egg -
200 g grovhakket reinsdyrskav -
0,5 dl lettmelk -
1 dl kremfløte -
2 ts salt -
0,5 ts pepper -
0,5 ts revet muskatnøtt -
4 stk. knuste einebær
-
1 pk aspik (lys buljong-gelé) -
2 ss solbærgelé
Slik gjør du
1. Skjær lever i grove terninger, ca. 3x3 cm. Kok leverterninger noen minutter i en kjele med vann. Avkjøl og del eventuelt i mindre biter.
2. Ha lever, spekk, løk, hvetemel, ansjosfilet, egg, og halvparten av reinsdyrskavet i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet og spe med melk og fløte. Øk hastigheten og bland godt.
3. Vend inn resten av reinsdyrskavet og krydder. Ha blandingen over i en smurt ildfast form som rommer ca. 1,5 liter.
4. Sett formen i en langpanne med vann og stek i ovn på 175°C i 1 time. For å være sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76°C.
5. Lag lys aspik etter anvisning på pakken og bland inn solbærgelé. Avkjøl litt og hell aspicen over den avkjølte patéen. Sett kaldt til aspicen har stivnet.