Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Portvinssaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ts smør
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 dl portvin
  • 1 l reinsdyrkraft eller viltkraft
  • 1,5 ss maisenna
  • 1,5 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbehør:

  • 12 stk. sjalottløk
  • 400 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
  • 4 stk. persillerot
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

bar
bar
bar

bar

Skjær fileten i fine skiver og anrett med grønnsaker og portvinssaus. Kokte mandelpoteter er ypperlig tilbehør til denne retten.

Kjernetemperatur reinsdyrfilet: Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.