Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Reinsdyrfilet med kantarellostekake og blåbærsaus

Reinsdyrfilet med kantarellostekake og blåbærsaus

Ingredienser

porsjoner

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryst tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 4 båter hvitløk

Ostekakebunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,25 ts malt pepper
  • 1 ss gåsefett
  • 50 g smør

Stekt kantarell:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri

Spinatfyll:

  • 1 pk frossen spinat
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts tørket dill
  • 70 g gorgonzola
  • 3 ss kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 stk. løk

Ostekakemasse:

  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé) , á 4 dl
  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 5 dråper gul konditorfarge

Stekte poteter:

  • 16 stk. mandelpotet
  • 1 ss gåsefett
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1848 kcal
Fett 124 g
Protein 72 g
Karbohydrater 101 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne reinsdyrretten er laget etter inspirasjon fra retten Annes Fjellrose. Orginalretten sikret Anne Merete Langeland førsteplassen under reinsdyrkonkurransen arrangert av Mathallen Vulkan på Samefolkets dag 6. februar 2013.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blåbærsaus:

  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 dl dypfryst tyttebær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl viltkraft
  • 1 dl vann
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 4 båter hvitløk

Ostekakebunn:

  • 1 pk salte kjeks , Ritz eller Knäcker
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,25 ts malt pepper
  • 1 ss gåsefett
  • 50 g smør

Stekt kantarell:

  • 200 g kantarell
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts karri

Spinatfyll:

  • 1 pk frossen spinat
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 1 ts tørket dill
  • 70 g gorgonzola
  • 3 ss kremfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 stk. løk

Ostekakemasse:

  • 2 pk aspik (lys buljong-gelé) , á 4 dl
  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 begre snøfrisk naturell
  • 1 beger seterrømme
  • 20 g tørket steinsopp , finmalt
  • 1 dl potetmospulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 5 dråper gul konditorfarge

Stekte poteter:

  • 16 stk. mandelpotet
  • 1 ss gåsefett
  • 1 stilk frisk rosmarin
  • 1 stilk frisk timian
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1848 kcal
Fett 124 g
Protein 72 g
Karbohydrater 101 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b

Reinsdyrfileten er lite stekt på 53-55 °C, medium på 60 °C, medium pluss på 65-70 °C og gjennomstekt på 75 °C. 

Server rosastekt reinsdyrfilet med kantarellostekake, stekte mandelpoteter og blåbærsaus. Pynt gjerne med tyttebær, blåbær og resten av kantarellene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12723, server:MP-PRD-WEB15 16.01.2025 19:28:12