Regnbuekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er en kake som garantert vekker oppsikt på kakebordet! Den tar litt tid å lage, men det er det verd.
Ingredienser
12 porsjoner
-
8 stk. egg -
220 g melis -
220 g hvetemel -
100 g smeltet smør -
2 ts bakepulver -
100 g malte pistasjnøtter -
10 dråper grønn konditorfarge -
25 g frysetørkede bringebær , smuldret -
10 dråper rød konditorfarge -
finrevet skall av
1 stk. appelsin -
10 dråper gul konditorfarge
Glasur:
-
400 g smør -
1200 g melis -
2 ts vaniljesukker -
1 stk. eggehvite -
5 ss sitronsaft
Dynking:
-
0,5 dl melk (til pistasjebunnen) -
0,5 dl bringebærsaft (til bringebærbunnen) -
0,5 dl appelsinsaft eller juice (til appelsinbunnen)
Sukkerpyntede roseblad:
2 stk roser
-
1 stk. eggehvite -
100 g sukker
Slik gjør du
- Pisk stiv eggedosis av egg og melis. Tilsett siktet mel, smeltet smør og bakepulver og fold det inn i eggedosisen.
- Del røren i tre, og bland inn pistasjenøtter og grønn konditorfarge i en, bringebær og rød konditorfarge i en og appelsinskall og gul konditorfarge i den siste. Legg bakepapir i bunnen av tre kakeformer og fordel rørene i hver sin kakeform (ca. 20 cm). Stek kakene ved 180 ºC i ca. 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
- Pisk smør luftig med håndmikser. Tilsett siktet melis og vaniljesukker litt etter litt under stadig pisking. Tilsett eggehvite og sitronsaft.
- Trekk kronbladene av rosene, og pensle dem med eggehvite. Dryss dem med sukker og legg dem til tørk på et bakepapir. La dem ligge og tørke i romtemperatur over natten. Dette kan gjøres i god tid før kaken skal pyntes – bladene holder seg lenge i en tett boks. Det går også an å bruke andre spiselige blomster og blader.
- Dynk hver av bunnene med melk, saft eller jus. Legg pistasjebunnen på et fat og bre over et lag med glasur. Bygg videre på samme måten med de to andre bunnene. Fordel resten av glasuren over kaken og glatt ut overflaten med en kniv. Pynt med roseblader.