Rask postei-kanapé på rugbrød
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Av og til kan det være behov for å trylle fram en liten forrett eller en munnfull med noe godt til aperitifen. Med et stykke postei eller paté og andre ting du sikker har i skapet, lager du de små, lekre og smakfulle kanapeene i løpet av få minutter
Ingredienser
porsjoner
-
200 g leverpostei (julepostei) -
2 ss konjakk -
2 ss kremfløte eller créme fraîche -
0,25 ts kvernet pepper -
4 skiver grovt rugbrød -
1 stk. appelsin i tynne skiver -
2 ss frø fra granateple -
2 kvister frisk timian
Slik gjør du
1. Skjær av stekeskorpen på posteien og rør den myk med litt konjakk og fløte. Smak til med kvernet pepper.
2. Stikk ut små runde skiver rugbrød, eller skjær hver skive i fire.
Vil du ha runde skiver som vist på bildet, så pakk posteien i plastfolie og form den som en pølse. Legg den kaldt en stund – gjerne i fryseren. Bruk en skarp kniv dyppet i vann når du skal skjære skiver, og løft dem forsiktig over på rugskivene.
3. Fordel posteien på skivene og pynt med appelsin, granateple og timian. Gi kanapèene et lite dryss kvernet pepper til slutt.
Med utgangspunkt i en god postei og posteien kan du variere smakene med det du har tilgjengelig. Smak til med madeira eller sherry, og pynt for eksempel med litt ripsgelè, valnøtt og fiken. Det kan også være godt å blande litt finhakkede urter inn i posteien sammen med fløte.