Rabarbrapai med eggekrem

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Hva er vel mer sesongtypisk for vår og forsommer enn rabarbraen? Server en nydelig rabarbrapai med eggekrem og nyt årstiden!

Ingredienser

8  porsjoner

Paideig:

  • 150 g smør
  • 350 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 3 stk. eggeplomme
  • ca. 3 ss kaldt vann

Fyll:

  • 1 kg rabarbra
  • 3 dl sukker
  • 2 ss potetmel

Eggekrem:

  • 1 stk. vaniljestang , evt. litt vaniljesukker
  • 4 dl melk
  • 6 stk. eggeplomme
  • 0,5 dl sukker
  • 1 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Smuldre sammen smør, mel og sukker. Elt inn én og én eggeplomme, og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen kaldt i 1/2 time.
  2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Skjær vekk overflødig deig. Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen samen med sukker og potetmel. Kjevle ut resten av paideigen og skjær lange strimler med en bakkelsspore. Legg strimlene som et gitter over paien.
  3. Pensle gitteret med sammenvispet egg og stek paien ved 200 °C i ca. 30-40 minutter.
  4. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.

Server paien lun med eggekrem ved siden av.