Rabarbrapai med eggekrem
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Hva er vel mer sesongtypisk for vår og forsommer enn rabarbraen? Server en nydelig rabarbrapai med eggekrem og nyt årstiden!
Ingredienser
8 porsjoner
Paideig:
-
150 g smør -
350 g hvetemel -
50 g sukker -
3 stk. eggeplomme -
ca.
3 ss kaldt vann
Fyll:
-
1 kg rabarbra -
3 dl sukker -
2 ss potetmel
Eggekrem:
-
1 stk. vaniljestang , evt. litt vaniljesukker -
4 dl melk -
6 stk. eggeplomme -
0,5 dl sukker -
1 ss maisenna
Slik gjør du
- Smuldre sammen smør, mel og sukker. Elt inn én og én eggeplomme, og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen kaldt i 1/2 time.
- Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Skjær vekk overflødig deig. Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen samen med sukker og potetmel. Kjevle ut resten av paideigen og skjær lange strimler med en bakkelsspore. Legg strimlene som et gitter over paien.
- Pensle gitteret med sammenvispet egg og stek paien ved 200 °C i ca. 30-40 minutter.
- Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne fra bunnen. Trekk kjelen til side når det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen «sprekke». Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens. Avkjøl i kaldt vann.
Server paien lun med eggekrem ved siden av.