Rabarbrachutney

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbrachutney er et smakfullt og godt tilbehør til grillmat, som for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun. Prøv da vel!

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 1 dl rosiner
  • 4 dl sukker
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbra og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter. Skrell løk og skjær den i skiver.
  2. Bland rabarbra, løk, eddik, vann og rosiner i en gryte. Kok opp under lokk i ca. 10 minutter. Rør inn sukker og krydder. Kok chutneyen uten lokk på middels varme til den tykner, ca. 30 minutter.
  3. Hell chutneyen i glass og sett på lokk. Avkjøl.

Rabarbrachutney er smakfullt tilbehør til for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun.

 

1 porsjon gir ca. 3 dl rabarbrachutney.