Purre- og potetsuppe

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Purre og potet – to enkle og billige ingredienser som sammen blir en delikat og fløyelsmyk suppe som smaker like godt kald som varm. Luksusversjonen får du ved å toppe suppen med noen dråper god olivenolje eller trøffelolje. Brødpinner og tynne skiver spekeskinke smaker nydelig til. 

Ingredienser

porsjoner
  • 0,5 stk. purre i biter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • ca. 500 g potet i biter
  • 1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong
  • 2 dl kremfløte

Pynt:

  • 0,5 stk. purre i ringer
  • ca. 0,25 ts trøffelolje
  • 4 stk. grissini
  • 4 skiver spekeskinke

Slik gjør du

  1. Vask purre godt og del i biter. Skrell poteter og skjær i store terninger.
  2. Surr purre, potet og hvitløk i smør til det er mykt og blankt.
  3. Hell på kraft, kok opp og senk varmen. La suppa småkoke til potetene er helt møre.
  4. Bruk stavmikser eller kjør suppen i foodprosessor til den er helt glatt. Tilsett fløte og kok opp. Smak til med salt og pepper. Om suppen blir for tykk, kan du justere konsistensen med litt kald buljong eller vann.

Server suppen varm eller iskald i dype skåler og topp med noen dråper olje og finklippet karse.

Suppen passer godt sammen med rundstykker, prøv for eksempel Opplysningskontoret for brød og korn sine grove rundstykker