Purre- og potetsuppe
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Purre og potet – to enkle og billige ingredienser som sammen blir en delikat og fløyelsmyk suppe som smaker like godt kald som varm. Luksusversjonen får du ved å toppe suppen med noen dråper god olivenolje eller trøffelolje. Brødpinner og tynne skiver spekeskinke smaker nydelig til.
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 stk. purre i biter -
ca.
500 g potet i biter -
3 båter hakket hvitløk -
3 ss nøytral olje -
1 l kalkunkraft (laget på innmatposen i kalkunen) , evt. hønsebuljong -
2 dl kremfløte
Slik gjør du
Server suppen varm eller iskald i dype skåler og topp for eksempel med noen dråper trøffelolje og finklippet karse. Spekeskinke og grissini smaker godt ved siden av suppa.
Suppen passer ogaå godt sammen med rundstykker, prøv for eksempel Opplysningskontoret for brød og korn sine grove rundstykker.