Pulled lamb med tilbehør

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i "pulled pork"? Da må du prøve denne - "Pulled lamb" lagd av lammelår! Lammesteken er marinert i en deilig, krydret yoghurtdressing, og etter langtidssteking i ovnen serveres det saftige lammekjøttet med yoghurtlefser, en frisk tomatsalat og tahinidressing.

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 stk. lammelår

Yoghurtmarinade:

  • 1 stk. løk
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss malt koriander
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt allehånde eller 0.5 ts nellik
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss olivenolje
  • 2 ss rødvinseddik , eventuelt eplecidereddik
  • 4 ss gresk yoghurt

Tahinidressing:

  • 1 glass tahini (á 160 g)
  • 1,5 dl vann
  • saft av 0,5 stk. sitron
  • 2 båter revet hvitløk

Yoghurtlefser:

  • 6 dl gresk yoghurt ,eller yoghurt naturell
  • ca. 6 dl hvetemel
  • 1 ts salt (kan sløyfes)

Tomatsalat:

  • 6 stk. plommetomat
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. løk
  • 250 g cherrytomat
  • 1 pk bladpersille
  • 2 ss olivenolje

Til servering:

  • 1 stk. granateple
  • skall av 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

bar

Får du rester av lammelåret? Fyll briochebrød med revet lammelår, litt tomatsalat, frisk spinat og tzatziki.

bar