Pølser med ramsløkaïoli

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pølse i nordisk drakt! Grillet, grov pølse trukket i mørkt øl må en bli glad av. Server i rustikt grovbrød smurt med ramsløkaïoli og topp med frisk eple- og sellerisalat så har du en voksen festpølse!

Ingredienser

8  porsjoner
  • 8 stk. pølse
  • 1 l porter , eller annet mørkt øl
  • 1 stk. rødløk , i skiver
  • 2 stk. laurbærblad
  • 6 stk. sort hel pepper

RAMSLØKAÏOLI:

  • 50 g ramsløk
  • 2 dl rapsolje
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

EPLE- OG SELLERISALAT:

  • 2 stk. eple
  • 250 g sellerirot
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ss sitronsaft
  • skall fra 0,5 stk. sitron
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

  • 2 stk. pølsebrød
  • 1 ss finhakket frisk ramsløk , til pynt

Slik gjør du

  1. Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse. Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
    Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
  2. Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.
  3. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.
  4. Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.

Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.