Pølse med sommerlig potetsalat
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pølse er skikkelig norsk streetfood. Mat som er enkel å ta med seg på farten, eller som raskt kan gå fra å være den tradisjonelle med ketsjup og sennep til en større smaksopplevelse. Topp pølsa med en frisk potetsalat med reddiker og pepperrot. Yum!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. chilipølse eller annen pølse -
4 stk. pølsebrød
Potetsalat:
-
200 g nypotet -
0,5 stk. avokado i grove biter -
50 g finsnittet nykål, sommerkål -
1 dl majones -
1 ss seterrømme -
1 ss reven frisk pepperrot -
2 ss sitronsaft -
0,5 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
1 ss søt sennep -
1 ts tabasco -
2 ss finhakket frisk gressløk -
1 ss finhakket frisk dill -
4 stk. reddik i tynne skiver
Slik gjør du
- Start med potetsalaten. Kok poteter. Avkjøl og kutt i grove biter.
- Bland potetbiter med resten av ingrediensene til potetsalaten. Spar litt urter og reddik for å drysse over ved servering. Sett i kjøleskapet, for å la det trekke smak.
- Skjær 2-3 små snitt på hver side av pølsene og legg dem på grillen. Grill pølsene til de er pent gylne rundt det hele, ca. 2-3 minutter.
- Varm pølsebrød på grillen. Legg i pølsene og topp med potetsalat og dryss over urter og reddik.
Det blir ekstra godt hvis du lager hjemmelagde pølsebrød.