Pølse med sommerlig potetsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pølse er skikkelig norsk streetfood. Mat som er enkel å ta med seg på farten, eller som raskt kan gå fra å være den tradisjonelle med ketsjup og sennep til en større smaksopplevelse. Topp pølsa med en frisk potetsalat med reddiker og pepperrot. Yum!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. chilipølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød

Potetsalat:

  • 200 g nypotet
  • 0,5 stk. avokado i grove biter
  • 50 g finsnittet nykål, sommerkål
  • 1 dl majones
  • 1 ss seterrømme
  • 1 ss reven frisk pepperrot
  • 2 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss søt sennep
  • 1 ts tabasco
  • 2 ss finhakket frisk gressløk
  • 1 ss finhakket frisk dill
  • 4 stk. reddik i tynne skiver

Slik gjør du

  1. Start med potetsalaten. Kok poteter. Avkjøl og kutt i grove biter.
  2. Bland potetbiter med resten av ingrediensene til potetsalaten. Spar litt urter og reddik for å drysse over ved servering. Sett i kjøleskapet, for å la det trekke smak.
  3. Skjær 2-3 små snitt på hver side av pølsene og legg dem på grillen. Grill pølsene til de er pent gylne rundt det hele, ca. 2-3 minutter.
  4. Varm pølsebrød på grillen. Legg i pølsene og topp med potetsalat og dryss over urter og reddik.  

Det blir ekstra godt hvis du lager hjemmelagde pølsebrød