Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam i pita trinn 2

Pitabrød

Ingredienser

porsjoner
  • 4,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 300 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 152 kcal
Fett 2 g
Protein 6 g
Karbohydrater 25 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (11)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pitabrød kan fylles med mye godt. Bruk det du liker av kjøtt og grønnsaker, og server med en tomatsaus eller rømmedressing.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4,5 dl vann
  • 0,5 pk gjær
  • 1 ss rapsolje
  • 0,5 ts salt
  • 400 g fin sammalt hvete
  • 300 g hvetemel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 152 kcal
Fett 2 g
Protein 6 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

  1. Smuldre gjær i en bakebolle. Tilsett vann, olje og salt.
  2. Ha melet i en bakebolle, og elt deigen til den blir smidig og fin.  Bruk gjerne kjøkkenmaskin til eltingen. Dekk bollen med et klede, og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.

    Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

  3. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del den i 16 like stor emner. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge å hvile under klede i noen minutter. Trykk bollene ned og kjevle dem til flate brød, på størrelse med en asjett. Legg brødene på stekeplate dekket av bakepapir. Det er plass til 3 - 4 brød på hver plate. Dekk pitabrødene med et klede og la dem etterheve i ca 1 time.
  4. Stek pitabrødene midt i ovnen ved 250°C i 8 - 10 minutter. Etter noen minutter vil brødene blåse seg opp så det blir en stor lomme inni. Avkjøl på rist.
  5. Snitt pitabrødene langs kanten og fyll dem med for eksempel cherrytomater, maiskorn, smårettskinke, revet ost og salsa.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 06.11.2024 05:55:51