Pinnekjøtt brandade
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Brandade er en rett med røtter i Frankrike og Spania, der den tradisjonelt lages med utvannet kokt klippfisk som rives fra hverandre med fingrene og blandes inn i potetmos med hvitløk. Vi har byttet ut klippfisken med rester av pinnekjøtt og har laget det som kanskje er den beste pinnekjøttresteretten som finnes.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g melen potet -
2 båter hvitløk -
1,5 dl kremfløte eller matfløte -
2 ss nøytral olje -
300 g ferdigdampet pinnekjøtt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss finsnittet frisk gressløk
Slik gjør du
1. Kok potet og hvitløk møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.
2. Mos potetene med en tresleiv og spe med fløte og olivenolje.
Plukk pinnekjøttet i små biter med fingrene. Bland potetmos og pinnekjøtt og smak til med pepper og gressløk.
3. La det hele bli gjennomvarmt, og server på fat med biter av knekkebrød eller flatbrød.
Tips: Melk kan brukes istedenfor fløte, og smør kan brukes istedenfor olje. Brandaden kan også serveres som fyll i lefseruller sammen noen blader salat eller spinat. Varier smaken ved å bytte ut hvitløk med finsnittet purreløk og basilikum, eller vårløk og dill.