Persimon chutney
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Persimon har en fantastisk flott farge og et saftig mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er eller brukes i matlagingen - som her hvor vi har lagd en deilig persimon chutney.
Ingredienser
porsjoner
-
3 dl eplecidereddik -
2 dl eplejuice -
1 dl brunt sukker -
1 stk. finhakket løk -
2 dl sultanrosiner -
skall og saft av
1 stk. sitron -
skall og saft av
1 stk. appelsin -
1 ss revet frisk ingefær -
1 stk. hel kanel -
1 ts hel nellik -
1 dl tranebær -
6 stk. persimon
Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene, unntatt tranebær og persimonfrukt, i en middels stor kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til blandingen har fått en tykk sirupaktig konsistens.
2. Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær, kok i ca. 5 minutter. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med salt og pepper. Avkjøl.
Server gjerne persimon chutney til ost, stekt kjøtt eller spekemat.