Persimon chutney
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Persimon, som også kalles kaki eller sharonfrukt, har en fantastisk flott farge og et saftig, mykt fruktkjøtt. Den kan spises som den er, og egner seg også godt i syltetøy eller som her, i en spennende chutney. Nydelig til ost, spekemat og stekt eller grillet kjøtt!
Ingredienser
porsjoner
Gir ca. 5 dl ferdig chutney
-
1,5 dl eplecidereddik -
1 dl eplejuice -
0,5 dl brunt sukker -
0,5 stk. finhakket løk -
1 dl sultanrosiner -
finrevet skall og saft av
0,5 stk. sitron -
finrevet skall og saft av
0,5 stk. appelsin -
1 ss revet frisk ingefær -
1 stk. hel kanel -
5 stk. hel nellik -
0,5 dl tørkede tranebær -
3 stk. persimon
Slik gjør du
- Ha eddik, eplejuice, sukker, løk, rosiner, sitron, appelsin, ingefær, kanel og nellik i en kjele og kok opp. Skru ned varmen og la blandingen småkoke i ca. 15 minutter eller til den har fått en tykk, sirupaktig konsistens. rør om av og til, og pass på så det ikke brenner seg.
- Kutt opp persimon i grove biter og ha dem i kjelen sammen med tranebær. Kok opp på nytt, og kok i ca. 5 minutter, til frukten begynner å bli myk. Mos fruktbitene lett sammen, smak eventuelt til med litt salt og pepper. Avkjøl.
Oppbevar chutneyen i tette glass. Holdbar i minst 2 måneder. Server gjerne chutneyen til ost, stekt kjøtt eller spekemat. Den egner seg også godt som en spennende spiselig gave.