Peppersaus
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
En fyldig saus med god smak av pepper. Laget slik ekte peppersaus skal være. Passer utmerket til biff, og alle stekte og grillede retter av storfe og svinekjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
2 ss smør -
2 stk. sjalottløk -
1 ts grønne pepperkorn eller 1 ts syltet pepper -
1 ts rosépepper -
3 dl kremfløte eller matfløte -
3 dl oksekraft eller buljong -
0,25 ts salt
Slik gjør du
- Knus rosé- og grønnpepper i en morter eller legg dem i en pose og bank litt på posen.
- Smelt smør i en liten kjele. Fres finhakket sjalottløk i smøret til løken er blank. Ha i knuste pepperkorn og fres et par minutter til.
- Hell i kraft eller buljong og fløte. Kok opp og la sausen koke til den tykner litt. Du kan jevne sausen med litt maizenna blandet med vann dersom du ikke syns den er tykk nok.
- Smak til med salt, eventuelt litt mer pepper om du ikke syns den er sterk nok. Tilsett noen dråper sukkerkulør om du ønsker en mørkere farge på sausen din. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.