Pepperkrabbe med kamskjell

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å servere gjestene dine en forrett som får dem til å trygle om mer?  Da er dette retten for deg. Og om du lurer – ja, det skal være så mye pepper!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kongekrabbe uten skall
  • 8 stk. kamskjell
  • 100 g sukker
  • 1 dl eplecidereddik
  • 0,5 stk. rød chili
  • 50 g frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 0,5 dl søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 potte frisk koriander
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss nøytral olje

  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 6 stilker grovkuttet thaibasilikum
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 4 stk. finkuttet vårløk

Slik gjør du

  1. Skjær kongekrabben i passelige biter. Tørk kamskjell lett med kjøkkenpapir.
  2. Kok opp sukker og eddik. Kutt chili, ingefær og hvitløk i biter, og ha dem i eddiklaken. La det hele trekke i 4-5 minutter.
  3. Ta av varmen og avkjøl. Kjør til en glatt saus med stavmikser eller i hurtigmikser. Bland inn soyasaus. Bland inn halvparten av korianderen i sausen.
  4. Rist hel pepper i en tørr stekepanne til det begynner å dufte. Knus grovt i en morter. Bland pepperen inn i sausen.
  5. Fres krabbebitene og kamskjellene på høy varme med olje, til de har fått en fin farge på begge sidene. Ta av og legg på en tallerken. Varm en vid stekepanne eller wokpanne og ha i smør og olje. Tilsett sausen og kok kraftig til sausen tykner. Ha i krabben og kamskjellene og vend det godt inn i sausen sammen med thai basilikum. 
  6. Legg krabbebitene på et fat og dryss over revet sitronskall, vårløk og koriander.

 

Server rykende varm med godt brød for å suge opp sausen.