Pebre - hot salsa
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Pebre er Chiles svar på salsa, og brukes mye til stekt og grillet kjøtt og fisk. Ingrediensene er som oftest lokale, sterke små chilier, løk, hvitløk, tomat og koriander.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk finhakket -
2 stk. tomat -
2 båter hvitløk finhakket -
0,5 potte frisk koriander finhakket -
1 ss sriracha (asiatisk chilisaus) eller annen sterk chilisaus -
2 ss olivenolje -
2 ss vann -
2 ss rødvinseddik -
0,5 ts chiliflakes
Slik gjør du
- Finhakk løk, tomat, hvitløk og koriander og ha i en bolle.
- Bland inn sriracha, olivenolje, vann, rødvinseddik og chiliflaks. Smak til med salt og pepper.
- Sett kaldt i 1-2 timer før servering for å trekke smak.