Peanøttbrød med fenalår

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Peanøttbrød med noen skiver av godt norsk fenalår og en skål med rømme passer perfekt som en smårett eller tapasrett. 

Ingredienser

porsjoner
  • 375 g hvetemel
  • 150 g ekstra finmalt fullkornhvetemel
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 pk gjær
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør
  • 100 g peanøtter
  • 0,5 ss smør til smøring av brødformene

Tilbehør

  • 18 skiver fenalår
  • 0,5 boks seterrømme

Slik gjør du

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, og ha i mel, sukker, salt og vann. 
  2. Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start med lav fart på maskinen, og øk tempoet etterhvert.
  3. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen (ca 15 minutter).
  4. Grovhakk peanøttene. 
  5. Tilsett romtemperert smør og kjør deigen videre på sakte fart til alt er godt blandet og du har fått en fin, jevn og smidig deig. Elt inn peanøttene.
  6. Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbelt størrelse (ca 1 time).
    Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
  7. Ha deigen på et melet bakebord og del den i 25 emner. Trill emnene til små ovale brød og legg dem i godt smurte brødformer. Etterhev brødene i ca. 30 minutter før steking.
    Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker.
  8. Pensle peanøttbrødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
  9. Server fenalårskiver på et lite fat sammen med en skål seterrømme og peanøttbrød.

Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn