Peanøttbrød med fenalår
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Peanøttbrød med noen skiver av godt norsk fenalår og en skål med rømme passer perfekt som en smårett eller tapasrett.
Ingredienser
porsjoner
-
375 g hvetemel -
150 g ekstra finmalt fullkornhvetemel -
0,5 ts sukker -
0,5 ts salt -
0,25 pk gjær -
3,5 dl lunkent vann -
50 g romtemperert smør -
100 g peanøtter -
0,5 ss smør til smøring av brødformene
Tilbehør
-
18 skiver fenalår -
0,5 boks seterrømme
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i en bakebolle, og ha i mel, sukker, salt og vann.
- Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start med lav fart på maskinen, og øk tempoet etterhvert.
- Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen (ca 15 minutter).
- Grovhakk peanøttene.
- Tilsett romtemperert smør og kjør deigen videre på sakte fart til alt er godt blandet og du har fått en fin, jevn og smidig deig. Elt inn peanøttene.
- Dekk bakebollen med plastfolie, og la deigen heve til dobbelt størrelse (ca 1 time).
Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker. - Ha deigen på et melet bakebord og del den i 25 emner. Trill emnene til små ovale brød og legg dem i godt smurte brødformer. Etterhev brødene i ca. 30 minutter før steking.
Vi har brukt porsjonsbrødformer. Har du ikke slike kan du selvsagt også lage peanøttbrød som rundstykker. - Pensle peanøttbrødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
- Server fenalårskiver på et lite fat sammen med en skål seterrømme og peanøttbrød.
Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn