Pastasalat med mozzarella

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pastasalat er enkelt og godt tilbehør som kan lages hjemme i en fei, samtidig som den er praktisk å ta med i en plastikkboks på piknik. Passer godt til grillmat, så vel som til koldtbord.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g pasta penne
  • 0,5 ts salt
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 3 stk. tomat (gjerne klasetomat)
  • 100 g ruccula
  • 1 stk. fersk mozzarella
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Kok pasta som anvist på pakken. Slå av vannet.
  2. Tilsett salt og sitronsaft. Avkjøl pastaen.
  3. Skjær tomat, ruccula og mozzarella i små biter og bland med pastaen. Smak til med saltpepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.