Pasta vongole

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pasta alle vongole er en pastafavoritt fra det sørlige Italia! De små, nydelige vongole-skjellene dampes med hvilløk, vin og chili, og lager en himmelsk kraft som danner en enkel - men nydelig saus. Lite komplisert, men allikevel så raffinert.

Ingredienser

porsjoner

Vongole:

  • 1 kg vongole
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 dl hvitvin

Pasta:

  • 300 g pasta , for eksempel linguine
  • ca. 2 dl pastavann

Topping:

  • 0,5 dl hakket bladpersille
  • skall fra ca. 0,5 stk. sitron
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Topp gjerne med litt chiliflakes om du liker det spicy!

bar