Paprikasalat til tapas

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ovnsbakt paprika har utrolig god smak. Her servert som en tapasrett, men dette passer også godt som tilbehør til middag.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. gul paprika
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 250 grader. Del paprikaene i to, fjern kjerner og frø. Legg på brett/langpanne med skallsiden opp og ha godt med olje over.
  2. Sett paprikaen i ovnen og la den stå til den er mørk og nesten ”brent”.
  3. Ta dem ut og legg plastfilm, eller aluminiumsfolie over og kjøl ned. Etter en stund, kan du så flå skinnet av paprikaen.
  4. Del paprikaen i strimler, vend sammen med olivenolje, salt og pepper og finhakket frisk bladpersille.

Serveres som en av flere tapasretter.