Panna cotta-hjerner
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Panna cotta er en italiensk dessert basert på fløte og vanilje. Lag den i små hjerne-former, for å sette stemningen i Halloween-selskapet. Server med en frisk bringebærsaus, for en blodig effekt.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. gelatinplater -
0,75 stk. vaniljestang -
5 dl kremfløte -
1 dl sukker
Bringebærsaus:
-
225 g frosne bringebær -
100 g melis -
2 ss sitronsaft
Slik gjør du
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
- Snitt vaniljestang på langs og skrap ut vaniljefrøene med en liten spiss kniv.
- Kok opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Trekk kjelen av platen og ta ut vaniljestangen. Klem ut vannet av gelatinen og rør de bløtlagte gelatinplatene in i den varme blandingen. Ha blandingen i hjerne-former.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Avkjøl og sett kaldt i minst 3 timer før servering. Server desserten med litt frisk bærsaus og eventuelt litt friske bær.