Ovnsstekte potetbåter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g potet (velg kokefaste)
  • 3 ss nøytral olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 1 ts salt

Slik gjør du

  1. Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha olje i bollen. 
  2. Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt.
  3. Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir. 
  4. Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.

 

Tips: Slik lager du ovnsbakte poteter av rester: