Ovnsstekte potetbåter
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ovnsstekte poteter passer til alle typer stekt kjøtt. Serveres gjerne med litt aïoli til å dyppe potetene i.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g potet (velg kokefaste) -
3 ss nøytral olje -
2 ts urtekrydder -
1 ts salt
Slik gjør du
- Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en bolle og ha olje i bollen.
- Dryss over salt, urter og paprikapulver. Bland godt.
- Ha potetbåtene over i en langpanne dekt med bakepapir.
- Stek potetene på 225 °C i 20-30 minutter. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre. Bruk gjerne varmluft de siste 5 minuttene. Da får potetene en sprø og gyllen skorpe.
Tips: Slik lager du ovnsbakte poteter av rester: