Ovnsbakte grønnsaker
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Ovnsbakte grønnsaker er gull som tilbehør. De passer til det meste, og er nydelige bare i seg selv.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. gulrot -
250 g sjalottløk -
300 g gresskar -
6 båter hvitløk -
2 stk. rødbete -
2 stk. gulbete -
2 ss nøytral olje -
1 ss hvitvinseddik -
2 ss brunt sukker -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
- Skrell og del opp grønnsakene.
- Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Dryss over olje, eddik og sukker, krydre med frisk timian, salt og pepper.
- Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 210 °C i ca 30-45 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.
Dette er tilbehøret som passer til det meste; til stek, til biff, til fisk, til vegetarburgere, eller som en helt egen rett.