Ovnsbakte grønnsaker

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ovnsbakte grønnsaker er gull som tilbehør. De passer til det meste, og er nydelige bare i seg selv.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 300 g gresskar
  • 6 båter hvitløk
  • 2 stk. rødbete
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skrell og del opp grønnsakene.
  2. Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne. Dryss over olje, eddik og sukker, krydre med frisk timian, salt og pepper. 
  3. Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Bak grønnsakene på 210 °C i ca 30-45 minutter, til grønnsakene er møre og har fått fin farge.

Dette er tilbehøret som passer til det meste; til stek, til biff, til fisk, til vegetarburgere, eller som en helt egen rett.