Ostekake med blåbær

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig ostekake med sprø kjeksbunn, et friskt og syrlig fyll av kremost og pisket fløte, som er pent pyntet med blåbær. En 17. mai-kake som fort blir midtpunktet på kakebordet. 

Ingredienser

16  porsjoner

BUNN:

  • 2,5 dl havrekjeks
  • 3 ss sukker
  • 5 ss smør

Fyll:

  • 250 g kremost naturell
  • 250 g snøfrisk naturell
  • 100 g melis
  • 6 stk. gelatinplater
  • 0,5 dl kokende vann
  • 2 ss melk
  • 2 ts vaniljeessens
  • 3 dl kremfløte

Pynt:

  • 5 dl frosne blåbær
  • 1 dl blåbærsaft
  • 2 stk. gelatinplater

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 175 °C.

2. Knus havrekjeks til smuler i en foodprosessor, ha i sukker og kjør det raskt sammen. Smelt smør i en liten kjele og ha det i kjeksblandingen. Rør godt og ha blandingen over i en smurt springform, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksbunnen godt sammen, og stek den på nederste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl.

3. Rør ost og melis sammen til en luftig ostemasse, 2-3 minutter.

4. Legg gelatinplater i kaldt vann, 5-10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende vann. Spe gelatinen forsiktig i ostemassen, rør godt. Ha i melk og vaniljeessens.

5. Pisk kremfløte stiv og vend den forsiktig inn i ostemassen. Hell fyllet over den avkjølte kjeksbunnen, og sett kaken kjølig til ostemassen har stivnet, gjerne over natten.

6. Legg gelatinplater i kaldt vann, 5-10 minutter. Ta kaken ut av formen og sett den på et kakefat.

7. Varm opp blåbærsaft i en liten kjele. Klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme blåbærsaften. Ha halvfrosne blåbær i en bolle og hell saften over bærene, rør forsiktig slik at blåbærene dekkes av saften. La stå et par minutter til saften begynner å stivne. Legg blåbærene på toppen av kaken og den er klar til servering.