Ostekake med blåbær
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En deilig ostekake med sprø kjeksbunn, et friskt og syrlig fyll av kremost og pisket fløte, som er pent pyntet med blåbær. En 17. mai-kake som fort blir midtpunktet på kakebordet.
Ingredienser
BUNN:
-
2,5 dl havrekjeks -
3 ss sukker -
5 ss smør
Fyll:
-
250 g kremost naturell -
250 g snøfrisk naturell -
100 g melis -
6 stk. gelatinplater -
0,5 dl kokende vann -
2 ss melk -
2 ts vaniljeessens -
3 dl kremfløte
Pynt:
-
5 dl frosne blåbær -
1 dl blåbærsaft -
2 stk. gelatinplater
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 175 °C.
2. Knus havrekjeks til smuler i en foodprosessor, ha i sukker og kjør det raskt sammen. Smelt smør i en liten kjele og ha det i kjeksblandingen. Rør godt og ha blandingen over i en smurt springform, 22 cm i diameter, med bakepapir i bunnen. Trykk kjeksbunnen godt sammen, og stek den på nederste rille i ca. 15 minutter. Avkjøl.
3. Rør ost og melis sammen til en luftig ostemasse, 2-3 minutter.
4. Legg gelatinplater i kaldt vann, 5-10 minutter. Klem ut vannet og smelt gelatinen i kokende vann. Spe gelatinen forsiktig i ostemassen, rør godt. Ha i melk og vaniljeessens.
5. Pisk kremfløte stiv og vend den forsiktig inn i ostemassen. Hell fyllet over den avkjølte kjeksbunnen, og sett kaken kjølig til ostemassen har stivnet, gjerne over natten.
6. Legg gelatinplater i kaldt vann, 5-10 minutter. Ta kaken ut av formen og sett den på et kakefat.
7. Varm opp blåbærsaft i en liten kjele. Klem ut vannet og smelt gelatinen i den varme blåbærsaften. Ha halvfrosne blåbær i en bolle og hell saften over bærene, rør forsiktig slik at blåbærene dekkes av saften. La stå et par minutter til saften begynner å stivne. Legg blåbærene på toppen av kaken og den er klar til servering.