Ost- og løkpai
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pai i alle former er populær og enkel mat å servere, gjerne i følge med en god salat.
Ingredienser
porsjoner
Paibunn:
-
125 g smør -
200 g hvetemel -
2 ss vann
Fyll:
-
2 stk. løk -
ca.
200 g revet hvitost -
50 g revet parmesan -
1 ss hakket frisk timian , evt. litt tørket -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
5 stk. egg -
3 dl melk -
1 stk. snackpaprika (spiss paprika) i ringer
Slik gjør du
- Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 12-15 minutter til den er litt gyllen.
- Surr strimlet løk så vidt i en panne og ha den i det ferdige paiskallet.
- Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost og snackpaprika i ringer.
- Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.
Server paien varm med en frisk salat.