Ost- og løkpai

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pai i alle former er populær og enkel mat å servere, gjerne i følge med en god salat.

Ingredienser

porsjoner

Paibunn:

  • 125 g smør
  • 200 g hvetemel
  • 2 ss vann

Fyll:

  • 2 stk. løk
  • ca. 200 g revet hvitost
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ss hakket frisk timian , evt. litt tørket
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 5 stk. egg
  • 3 dl melk
  • 1 stk. snackpaprika (spiss paprika) i ringer

Slik gjør du

  1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
  2. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i 12-15 minutter til den er litt gyllen.
  3. Surr strimlet løk så vidt i en panne og ha den i det ferdige paiskallet.
  4. Bland egg, melk, timian, salt og pepper og hell blandingen over løken. Dryss over revet ost og snackpaprika i ringer.
  5. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

 

Server paien varm med en frisk salat.