Oppned-kake med appelsin og vanilje

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppned-kake er en artig og knallgod kake som lages i stekepannen!

Ingredienser

12  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g smeltet smør
  • 110 g skåldede mandler

Appelsintopping:

  • 220 g melis
  • 0,5 dl vann
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 stk. appelsin

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  2. Kok opp melis, vann og vaniljestang i en stekepanne som kan brukes som kakeform (rette kanter, ca 2 1/2 l, 22 cm). La det koke til inn til det er tyktflytende. La vaniljestangen ligge og tilsett appelsinskall og appelsinskiver. Fortsett å koke i ca. 10-15 minutter.
  3. Fordel appelsinskivene i et pent, jevnt lag i bunnen av pannen. Sett til side.
  4. Visp egg, melis og vaniljesukker til tykk, luftig eggedosis og vend inn hvetemel, malte mandler og smeltet smør. Hell røren over appelsinene og stek kaken midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Løsne kaken langs kantene med en kniv før du hvelver den over på et fat.
Hvelv kaken mens den fortsatt er helt varm, ellers vil sukkeret stivne og den vil bli vanskelig å få ut av formen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.