Oksestek á la Fiji
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Fiji, et drømmeland for mange sol og strandsultne nordmenn. Med denne oppskriften får vi ikke smaragdgrønt vann eller hvite sandstrender, men vi kan kanskje nøye oss med smaken av paradis?
Ingredienser
porsjoner
-
2 ss olivenolje -
2 kg oksestek -
1 ss løkpulver -
1 ss hvitløkspulver -
1 ss tørket oregano -
2 ss salt -
1 ss pepper -
5 stk. løk -
1 boks hermetiske tomater
Slik gjør du
- Ha olje i en kjele, eller gjerne en jerngryte, på middels varme. Brun steken på alle sider i ca. ti minutter.
- Ha krydderet over steken.
- Hakk løk i terninger, og tilsett løken sammen med tomatene i gryta. Sett ned temperaturen, og sett på lokk. La steken stå i ca. 2,5 time. Denne steken skal være gjennomstekt.
Server steken i skiver, gjerne sammen med ris.