Oksegryte med kokosmelk

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne retten kommer fra Kenya. En fyldig gryte med god karrismak.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g flatbiff av storfe i terninger
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. grønn paprika
  • 1 stk. rød paprika
  • 2 stk. tomat
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss karri
  • 0,5 ts malt nellik

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i 3 x 3 cm terninger. Brun kjøttet i olje i en dyp tykkbunnet gryte.
  2. Skjær løk, gulrot, paprika og tomat i ganske små stykker. Ha grønnsakene i gryten. Tilsett krydder, rør godt og tilsett kokosmelk.
  3. La det hele småkoke i 30 minutter.

Server med ris.