Oksegryte med kokosmelk
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Denne retten kommer fra Kenya. En fyldig gryte med god karrismak.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g flatbiff av storfe i terninger -
2 ss nøytral olje til steking -
3 dl kokosmelk -
1 stk. gulrot -
1 stk. løk -
1 stk. grønn paprika -
1 stk. rød paprika -
2 stk. tomat -
1 ts salt -
1,5 ss karri -
0,5 ts malt nellik
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i 3 x 3 cm terninger. Brun kjøttet i olje i en dyp tykkbunnet gryte.
- Skjær løk, gulrot, paprika og tomat i ganske små stykker. Ha grønnsakene i gryten. Tilsett krydder, rør godt og tilsett kokosmelk.
- La det hele småkoke i 30 minutter.
Server med ris.