Nyretapp med syrlige grønnsaker og emulsjonssaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Nyretapp er en spennende stykningsdel som kokkene elsker. I konkurransen Årets Kokk 2023, er nyretapp en av råvarene kokkene skal benytte. Her er nyretappen servert med syrlige grønnsaker og en nydelig saus. Denne retten er laget av Håkon Werkland, kandidat til tittelen Årets Kokk.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g nyretapp -
0,5 ss salt -
2 ss nøytral olje -
2 ss smør
Grønnsaker:
-
0,5 stk. brokkoli -
150 g stjerneløk (delikatesseløk) -
8 stk. frisk grønn asparges -
2 ss smør -
2 ss hvitvinseddik
Emulsjonssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1,5 dl hvitvinseddik -
1 dl kremfløte -
3 stk. eggeplomme -
200 g smør -
saft av
0,25 stk. sitron