Nyretapp med syrlige grønnsaker og emulsjonssaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Nyretapp er en spennende stykningsdel som kokkene elsker. I konkurransen Årets Kokk 2023, er nyretapp en av råvarene kokkene skal benytte. Her er nyretappen servert med syrlige grønnsaker og en nydelig saus. Denne retten er laget av Håkon Werkland, kandidat til tittelen Årets Kokk.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g nyretapp
  • 0,5 ss salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. brokkoli
  • 150 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 8 stk. grønn frisk asparges
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvitvinseddik

Emulsjonssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl kremfløte
  • 3 stk. eggeplomme
  • 200 g smør
  • saft av 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

bar