Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nøttestek med pistasj og tranebær

Nøttestek med pistasj og tranebær

Ingredienser

8  porsjoner
  • 30 g tørket steinsopp eller annen tørket sopp
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 150 g arborioris (risottoris) , eventuelt perlebygg
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 200 g aromasopp
  • 100 g mandler
  • 100 g pistasjnøtter
  • 50 g smuldret brød
  • 125 g hvitost eller vegansk ost (velg en ost med mye smak)
  • 1 stk. rød chili
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 2 stk. egg
  • 2 ss friske urter (f.eks. rosmarin, timian, salvie og/eller persille)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 200 g tranebær
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 885 kcal
Fett 22 g
Protein 60 g
Karbohydrater 96 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lag en nydelig nøttestek med masse smak av urter og sopp. Som vegetarisk alternativ til den tradisjonelle julematen er den super, og det er slett ikke sikkert veggisene får ha den i fred!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner
  • 30 g tørket steinsopp eller annen tørket sopp
  • 2 stk. rødløk
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 150 g arborioris (risottoris) , eventuelt perlebygg
  • 1 dl hvitvin
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 200 g aromasopp
  • 100 g mandler
  • 100 g pistasjnøtter
  • 50 g smuldret brød
  • 125 g hvitost eller vegansk ost (velg en ost med mye smak)
  • 1 stk. rød chili
  • revet skall av 1 stk. sitron
  • 2 stk. egg
  • 2 ss friske urter (f.eks. rosmarin, timian, salvie og/eller persille)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 200 g tranebær
  • 2 ss sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 885 kcal
Fett 22 g
Protein 60 g
Karbohydrater 96 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server nøttesteken som en egen rett med friske grønnsaker og saus.

Nøttesteken kan gjøres vegansk ved å utelate revet ost og egg – den vil likevel fint holde fasongen.

Du kan forberede steken dagen før, men vent med å blande inn eggene til rett før den skal inn i ovnen. 

Friske urter kan erstattes med halv mengde tørkede urter.

 
 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 15.12.2024 15:45:01