Napoleonskake

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Knasende butterdeig, silkemyk vaniljekrem med et hint av rom og søt melisglasur. Napoleonskake er en favoritt hos både store og små!

Ingredienser

porsjoner

Vaniljekrem:

  • 4 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 4 ss maisenna
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • ca. 1 ss mørk rom

Butterdeig:

  • 6 plater ferdig butterdeig

Melisglasur med rom:

  • 3 dl melis
  • ca. 2 ss vann

Slik gjør du

Napoleonskaken blir best når den får stå minst 6 timer i kjøleskapet, gjerne over natta, før servering. Da får kremen satt seg, og det blir lettere å skjære pene kakestykker.

bar