Mulligatawnysuppe

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig indisk hønsesuppe, med massevis av karri og linser. Du husker den kanskje fra Grevinnen og hovmesteren? Grevinnen foretrekker suppen med sherry i glasset.

Ingredienser

porsjoner
  • kjøttet fra 1 stk. kokt høne
  • 100 g grønne linser
  • 2 stk. løk
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør
  • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) evt. buljong
  • 1 boks kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl kremfløte
  • 1,5 ts salt

Slik gjør du

  1. Kok linser etter anvisning på pakken, vanligvis i lettsaltet vann i ca. 20 minutter.  Sil av vannet og avkjøl linsene.
  2. Finhakk løk og fres den i en varm kasserolle med smør, sammen med karri. Stek til løken er blank.
    Har du kokt høne, silt og avkjølt kraften, vil du oppdage at fettet vil danne et hvitt lag på toppen av kraften. Dette fettet kan du bruke å steke løken i, om du vil.
  3. Tilsett hønsekraft, kokosmelk, fløte og linser. Kok opp og ha i oppskåret hønsekjøtt. Smak til med salt før servering.

Server gjerne med stekte og krydrede kikerter og hakket koriander.