Mulled wine

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen.

Ingredienser

porsjoner
  • 15 stk. hel nellik
  • 1 stk. appelsin
  • 60 g brunt sukker
  • 3 stk. hel kanel
  • 2 stk. sitron
  • 5 dl vann
  • 1 flaske rødvin

Slik gjør du

  1. Stikk nellikene inn i appelsinen og skjær sitronene i skiver.
  2. Legg appelsinen i en stor kjele sammen med sukker, kanelstang, sitronskiver og vann.
  3. Kok opp, og rør godt til sukkeret er oppløst. La blandingen koke på svak varme i femten minutter.
  4. Tilsett vin, og server drikken varm. For en alkoholfri variant kan vinen erstattes med en 5 dl solbærsaft eller husholdningssaft.

 

Gi gjerne bort Mulled wine i gave. Kok flasker med lufttette lokk i noen minutter. Ta de opp og la de lufttørke seg litt. Ha over varm mulled wine, men flaskene fortsatt er varme. Forseil med lufttett lokk.