Mulled wine
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Mulled wine, en engelsk fetter av vår gløgg. Den er perfekt til selskapeligheter vinterstid, og er ikke så søt som gløggen.
Ingredienser
porsjoner
-
15 stk. hel nellik -
1 stk. appelsin -
60 g brunt sukker -
3 stk. hel kanel -
2 stk. sitron -
5 dl vann -
1 flaske rødvin
Slik gjør du
- Stikk nellikene inn i appelsinen og skjær sitronene i skiver.
- Legg appelsinen i en stor kjele sammen med sukker, kanelstang, sitronskiver og vann.
- Kok opp, og rør godt til sukkeret er oppløst. La blandingen koke på svak varme i femten minutter.
- Tilsett vin, og server drikken varm. For en alkoholfri variant kan vinen erstattes med en 5 dl solbærsaft eller husholdningssaft.
Gi gjerne bort Mulled wine i gave. Kok flasker med lufttette lokk i noen minutter. Ta de opp og la de lufttørke seg litt. Ha over varm mulled wine, men flaskene fortsatt er varme. Forseil med lufttett lokk.