Mokkamousse
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Er du på utkikk etter en lekker og smakfull dessert som kan lages ferdig i god tid? Her har du en nydelig mokkamousse med smak av kaffe og sjokolade - perfekt avslutning på et forseggjort måltid.
Ingredienser
porsjoner
-
200 g mørk sjokolade, 70% kakao -
0,5 dl espressokaffe eller annen sterk kaffe -
4 stk. egg -
2 dl stivpisket kremfløte -
50 g melis -
2 ss kaffelikør evt. kakaolikør eller litt appelsinjus
Sjokoladepynt:
-
100 g mørk sjokolade, 70% kakao -
100 g hvit sjokolade
Slik gjør du
- Smelt sjokolade og kaffe i vannbad. Avkjøl uten at sjokoladeblandingen stivner.
- Skill eggene i plommer og hviter. Visp eggeplommene lett sammen og bland dem godt med den smeltede sjokoladen.
- Visp kremen til den danner myke topper.
- Stivpisk eggehvitene med melis og vend dem inn i kremen. Smak til med likør eller fruktsaft.
- Fyll mokkamoussen i glass eller porsjonskåler og sett kaldt.
Pynt med appelsinfileter, kakao, revet sjokolade eller friske bær.
Bruk eggeskallet når du skiller eggeplommer og -hviter. Ved hudkontakt kan det komme litt fett i eggehvitene, og det kan gjøre dem vanskelige å stivpiske. Om du får eggeplomme i hvitene er den lett å fjerne med skallet.