Mokkamousse

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Er du på utkikk etter en lekker og smakfull dessert som kan lages ferdig i god tid? Her har du  en nydelig mokkamousse med smak av kaffe og sjokolade - perfekt avslutning på et forseggjort måltid.

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 dl espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 2 dl stivpisket kremfløte
  • 50 g melis
  • 2 ss kaffelikør evt. kakaolikør eller litt appelsinjus

Sjokoladepynt:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hvit sjokolade

Slik gjør du

  1. Smelt sjokolade og kaffe i vannbad. Avkjøl uten at sjokoladeblandingen stivner.
  2. Skill eggene i plommer og hviter. Visp eggeplommene lett sammen og bland dem godt med den smeltede sjokoladen. 
  3. Visp kremen til den danner myke topper.
  4. Stivpisk eggehvitene med melis og vend dem inn i kremen. Smak til med likør eller fruktsaft.
  5. Fyll mokkamoussen i glass eller porsjonskåler og sett kaldt.

Pynt med appelsinfileter, kakao, revet sjokolade eller friske bær.

Bruk eggeskallet når du skiller eggeplommer og -hviter. Ved hudkontakt kan det komme litt fett i eggehvitene, og det kan gjøre dem vanskelige å stivpiske. Om du får eggeplomme i hvitene er den lett å fjerne med skallet.